- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka sojowego
- 0,5 szklanki oleju
- 1 jajko (jeśli go nie dodamy to będzie wersja wegańska)
- 1,5 łyżki kakao
- dżem (u mnie powidła)
- czekolada (ulubiona)
Mokre mieszamy w mokrym, w osobnym naczyniu suche mieszamy z suchym. Łączymy zawartość obu misek.
Dzielimy powstałą masę na pół i do jednej części dodajemy kakao.
Do foremek nakładamy po łyżce masy (6 białych i 6 kakaowych). Na białe ciasto kładziemy po łyżeczce (czubatej) dżemu, na kakaowe po 2 kostki czekolady. Dopełniamy foremki ciastem.
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190'C przez 25 minut.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz