Ciasto:
- 150g mąki
- 120g masła
- 30g cukru pudru
- przesiewamy mąkę i cukier do miski
- masło kroimy w kostkę i dorzucamy do miski
- szybko zagniatamy ciasto
- robimy z ciasta kulkę i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny /w woreczku foliowym/
- rozwałkowujemy ciasto
- wykładamy nim formę do tarty
- pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez 20 minut
- 250g serka mascarpone
- 200g białej czekolady
- borówki amerykańskie
- rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej
- miksujemy serek (na najmniejszych obrotach miksera)
- porcjami dodajemy przestudzoną czekoladę (ciągle miksując)
- wykładamy masę na wystudzony spód
- posypujemy borówkami
- wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz